|
Український клуб фанів FIAT / CLUB UCRAINO TIFOSO DELLA FIAT
|
 |
Предыдущая тема :: Следующая тема |
Автор |
Сообщение |
Beginner Amico

Возраст: 48 Знак зодиака:  Зарегистрирован: 30.05.2021 Сообщения: 20 Откуда: Долина
|
Добавлено: Вс Май 30, 2021 19:37 Заголовок сообщения: |
|
|
Qstas писал(а): | "Вскритіе" покаже
А взагалі в таких вузлах е "захист від ..." підшипник кріпиться за допомогою втулки (на гарячу)
І навіть як що підшипник розсипається на тій втулці ще можна доїхати до СТО (звісно як що не заклинив)
Як що мали справу з жігулями то там на піввісіі підшипник встановлений май же так. |
Звісно мав справу, і прекрасно знаю, що обойма ставиться на гаряче. На жиглях задню піввісь міняв, не морочився із заміною підшипника. Вигідніше було взяти б/у піввісь. Але, бачу, ціни на піввісь точно як не для жигуля. Та не факт, що шруси справні. Одним словом, буду знімати піввісь, а там буде видно. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
zbuduna Италоманьячище

Возраст: 32 Знак зодиака:  Зарегистрирован: 26.02.2011 Сообщения: 4383 Откуда: Рiвне
|
Добавлено: Вс Май 30, 2021 19:51 Заголовок сообщения: |
|
|
В неділю форум читають чоловік.... троє.
Напиши в гуглі: заміна підвісного підшипника правої півосі.
По факту: машину на евакуатор, і як мінімум на яму.
Якщо не маєш інструменту, то відразу на СТО.
Що треба купити:
Кронштейн підвісного підшипника правої півосі
Підвісний підшипник
Сальник правої півосі
Масло в КПП _________________ Fiat Uno Rosso Corsa 1.7d 87' > квадроцикли > Uno Turbo mk2 90' > Тoyota Yaris Verso 1.4d4d 03' Rosso)) > YRV (Rosso) & Logan > Audi A4B5 > Forester
098-715-69-60 |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Beginner Amico

Возраст: 48 Знак зодиака:  Зарегистрирован: 30.05.2021 Сообщения: 20 Откуда: Долина
|
Добавлено: Вс Май 30, 2021 20:34 Заголовок сообщения: |
|
|
zbuduna писал(а): | В неділю форум читають чоловік.... троє.
Напиши в гуглі: заміна підвісного підшипника правої півосі.
По факту: машину на евакуатор, і як мінімум на яму.
Якщо не маєш інструменту, то відразу на СТО.
Що треба купити:
Кронштейн підвісного підшипника правої півосі
Підвісний підшипник
Сальник правої півосі
Масло в КПП |
Дякую |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Taras_Potatos Рулевой филиала

Возраст: 47 Знак зодиака:  Зарегистрирован: 24.07.2006 Сообщения: 22630 Откуда: м. Львів
|
Добавлено: Вс Май 30, 2021 21:11 Заголовок сообщения: |
|
|
Треба спочатку зрозуміти де провернуло.
Якщо у кріпленні - то піввісь можна використати повторно.
Якщо на півосі - то ой. _________________ This message was sent without a virus, please destroy some files by yourself.
/oo|_\__Ⓐ__/_|oo\ |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Beginner Amico

|
Добавлено: Вс Май 30, 2021 22:26 Заголовок сообщения: |
|
|
Тут два варіанти, напевно. Або відламало кріплення і шків вийшов (а він вийшов на 1,5 - 2 см) з коробки, отже, піввісь ціла, або шків мав зчеплення з коробкою і провернуло на півосі на якомусь шрусі, тоді ще більша біда. А як провірити піввісь, не знімаючи з авто? |
|
Вернуться к началу |
|
 |
zbuduna Италоманьячище

Возраст: 32 Знак зодиака:  Зарегистрирован: 26.02.2011 Сообщения: 4383 Откуда: Рiвне
|
Добавлено: Пн Май 31, 2021 00:26 Заголовок сообщения: |
|
|
Та її в будь-якому випадку знімати, тую піввісь.
Аби шліци, були цілі.
Навіть якщо підшипник на півосі провернуло, то будь-який токар вирішить цю проблему. _________________ Fiat Uno Rosso Corsa 1.7d 87' > квадроцикли > Uno Turbo mk2 90' > Тoyota Yaris Verso 1.4d4d 03' Rosso)) > YRV (Rosso) & Logan > Audi A4B5 > Forester
098-715-69-60 |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Beginner Amico

|
Добавлено: Вс Июн 06, 2021 23:03 Заголовок сообщения: |
|
|
Привіт всім. В продовження теми... Витягнув я піввісь. Ситуація наступна. Шліци цілі. Вирване кріплення було раніше в ремонті, видно шви від зварки. Підшипник в прнципі вже потрібно під заміну, але я думав, що він в гішому стані. Але от проблема, є вироблення півосі, тобто пдшипник болтається на ній. У мене два питтання. ЧОМУ ВИРВАЛО КРІПЛЕННЯ? (СУСІД КАЖЕ ПОДИВИТИСЯ СТАН ПОДУШОК, БО НА ПІДШИПНИК НЕМАЄ ВЕЛИКОГО НАВАНТАЖЕННЯ, ЧОГО Б МАЛО ВИРВАТИ КРІПЛЕННЯ, ТА Й ПІДШИПНИК НЕ ЗАКЛИНИВ.) І друге питання. Чи потрібно міняти піввісь. Чи може накернити в посадочних місцях і так посавити на піввісь новий підшипник. Іще одне... Стояло стопорне кільце, прихоплене зваркою до півосі (ЙОГО ТАМ ТРЕБА?) |
|
Вернуться к началу |
|
 |
zbuduna Италоманьячище

|
Добавлено: Вс Июн 06, 2021 23:09 Заголовок сообщения: |
|
|
Я тобі вище написав, що з піввіссю робити.
Токар зробить натяг в ~2 сотки і все буде огонь.
Кріплення вирвало, бо було варене, можливо болти недотягнули.
Стопор був на прихватках? - зроби так само. _________________ Fiat Uno Rosso Corsa 1.7d 87' > квадроцикли > Uno Turbo mk2 90' > Тoyota Yaris Verso 1.4d4d 03' Rosso)) > YRV (Rosso) & Logan > Audi A4B5 > Forester
098-715-69-60 |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Beginner Amico

|
Добавлено: Вс Июн 06, 2021 23:21 Заголовок сообщения: |
|
|
Дякую. То для оптимального по логіці і коштах ремонту я маю: 1) купити підшипник; 2) купити кріплення (думаю старе варити недоцільно, воно бачу варене переварене); 3) підлатати у токаря стару піввісь (зробити натяг). Добре так буде? ЧИ МОЖЕ КУПИТИ Б/У ПІВВІСЬ З КРІПЛЕННЯМ І ПІДШИПНИКОМ В ЗБОРІ (ПРИБЛИЗНО 1000ГРН., ПРАВДА НЕВІДОМО, СКІЛЬКИ ТОЙ ПІДШИПНИК ПОХОДИТЬ)? Що скажете? |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Taras_Potatos Рулевой филиала

Возраст: 47 Знак зодиака:  Зарегистрирован: 24.07.2006 Сообщения: 22630 Откуда: м. Львів
|
Добавлено: Вс Июн 06, 2021 23:28 Заголовок сообщения: |
|
|
Код: | КУПИТИ Б/У ПІВВІСЬ З КРІПЛЕННЯМ І ПІДШИПНИКОМ В ЗБОРІ
|
І ЗАМІНИТИ ВАЛЬНИЦЮ
і їздити довго щасливо.
Я хз чи то добра ідея наварювати посадку... _________________ This message was sent without a virus, please destroy some files by yourself.
/oo|_\__Ⓐ__/_|oo\ |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Beginner Amico

|
Добавлено: Вс Июн 06, 2021 23:42 Заголовок сообщения: |
|
|
Taras_Potatos писал(а): | Код: | КУПИТИ Б/У ПІВВІСЬ З КРІПЛЕННЯМ І ПІДШИПНИКОМ В ЗБОРІ
|
І ЗАМІНИТИ ВАЛЬНИЦЮ
і їздити довго щасливо.
Я хз чи то добра ідея наварювати посадку... |
А що таке вальниця? Ой. уже знаю, гугл усе знає. Ну правильно, купити б/у, а потім для впевненості замінити підшипник. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
zbuduna Италоманьячище

|
Добавлено: Пн Июн 07, 2021 07:48 Заголовок сообщения: |
|
|
Якщо ціна півосі тисяча гривень, то дійсно не грайся.
Аби посадочне місце сальника було не в корозії.
Але стару не викидай, може бути, що згодиться.
Сальник у КПП замінив? _________________ Fiat Uno Rosso Corsa 1.7d 87' > квадроцикли > Uno Turbo mk2 90' > Тoyota Yaris Verso 1.4d4d 03' Rosso)) > YRV (Rosso) & Logan > Audi A4B5 > Forester
098-715-69-60 |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Александр Васильевич Италоманьячище

Возраст: 38 Знак зодиака:  Зарегистрирован: 21.05.2007 Сообщения: 17293 Откуда: Одеса
|
Добавлено: Пн Июн 07, 2021 08:04 Заголовок сообщения: |
|
|
Якщо ВАЛ(Ь)НИЦЯ, то ті вже ВВІМКНЕНА передача?
Ой, цо то бендзе, цо то бендзе... _________________ Це не набиття постів, це просто моя думка. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Qstas Италоманьячище

Возраст: 39 Знак зодиака:  Зарегистрирован: 22.03.2007 Сообщения: 8239 Откуда: Хануд
|
Добавлено: Пн Июн 07, 2021 09:40 Заголовок сообщения: |
|
|
Beginner писал(а): | У мене два питтання. ЧОМУ ВИРВАЛО КРІПЛЕННЯ? (СУСІД КАЖЕ ПОДИВИТИСЯ СТАН ПОДУШОК, БО НА ПІДШИПНИК НЕМАЄ ВЕЛИКОГО НАВАНТАЖЕННЯ, ЧОГО Б МАЛО ВИРВАТИ КРІПЛЕННЯ, ТА Й ПІДШИПНИК НЕ ЗАКЛИНИВ.) І друге питання. Чи потрібно міняти піввісь. Чи може накернити в посадочних місцях і так посавити на піввісь новий підшипник. Іще одне... Стояло стопорне кільце, прихоплене зваркою до півосі (ЙОГО ТАМ ТРЕБА?) |
1) Як варіант відновлювали після ДТП.
2)Ціна опори (голої) вища за ціну піввісі гуртом.
(чисто моя думка На б/у як що явних проблем з тою вальницею не виявлено то не....р чіпати. (рідне за звичай відпрацьовує значно краще) ) _________________ «Никогда не спорьте с идиотами. Вы опуститесь до их уровня, где они вас задавят своим опытом..»
Марк Твен |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Beginner Amico

|
Добавлено: Пн Июн 07, 2021 18:13 Заголовок сообщения: |
|
|
Підкажіть будь ласка, чи підійде змазка шрус 4 для змащування тріпоїдного шруса. Чи залишати стару змазку, чи ставити нову, пильник був цілий, мусор не попадав. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
|
|
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете присоединять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы в этом форуме
|