снял плату сам, а вот выпаять и заменить реле отнес к ребятам в мастерскую по ремонту телефонов. Сделали за 10 мин при мне. И как видно вместо синего поставил черное, все работает без проблем.
Вчора у мене також виникла проблема з правим поворотом. Він почав постійно горіти. Ліва сторона працює без проблем, і чути цокання. Права сторона чути цокання але приглушене.
Перевірив всі лампочки з правого боку, контактну групу на првому задньому ліхтарі - там все норм. Хоча по всім ознакам це було релє... Перевірив для перестраховики.
Отже, прочитаф форум і зняв комутаційний блок, що зліва під кермом. Вийняв плату управління, знайшов релє синього кольору і спочатку вскрив його.... а звідти випав відломлений контакт... Причина КЗ стала ясною...
(3).jpg
Описание:
Вскрите релє і відломлений контакт від релє поворотів CF2-12V-H15 ACF 231 M09
Пошук аналогічного релє по Україні не дав результату. Всі посилають на Алі експрес..
Буду пробувати варіант, що запропонував Vetil. За результатами відпишусь.
Не дешевше і простіше два простих стандартних припаяти на дротах, місце там напевне можна знайти? _________________ Це не набиття постів, це просто моя думка.
Все, нове релє (таке саме, чусіднє на платі) та блок встановлені. Все працює у штатному режимі. Ціна питання 644 грн. Релє купив по посиланню, яке залишив Vetil.
[quote="Александр Васильевич"]Не дешевше і простіше два простих стандартних припаяти на дротах, місце там напевне можна знайти?[/qu
Для того, щоб там встановити релє не штатне, місця, як такого, немає (хіба що, щоб висіли ). Кидати "соплі" з одного блоку до іншого, це ще той гемор.. до тогож звичайне релє має 4 контакти, штатне 8. Явно по схемі не підійде.. А якщо ще й влазити в схему... простіше випаяти і впаяти і забув, як на мене.
Меня тоже настигла аналогичная проблема, но с правым поворотником. Проблема плавающая. Добрался до блока с релюхами. Т.к. не чем заменить, решил просто пропаять контакты реле , да и заодно все контакты разъемов. Помогло на неделю, а потом снова... Массу проверил сразу же - была нестабильная, что и привело к проблеме с релюхой (я так думаю). заказывать по ссылке релюху (а лучше две!)по 690 грн - меня жаба давит! заказал на алиэкспресс. Правый поворот, это не левый. _________________ Зануда
Пока покупка ехала в посылке, проблема не проявлялась.
Как только поменялась погода и стало сыро - снова релюха правого поворота стала сбоить. Т.к. посылка с тремя комплектами реле уже приехала - решил заменить. 2 часа потратил. с пивом и не торопясь.
заменил сразу две. А для фен шуя - релюхи таких же цветов как и штатные.
Теперь работает отлично! _________________ Зануда
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете присоединять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы в этом форуме