Помітив що з під маслозаливної горловини нехіло йдуть картерні гази на холостому ходу. Звичайно розумію мотор не свіжий, компресія не заводська і що гази з камери згоряння потрапляють в картер не в заводських нормах. Задавав це питання знайомому майстру - той сказав не парся, під нагрузкою буде навпаки - гази будуть навпаки всасуватись.
Але інтренет каже інше - на холостому ходу також гази мають всасуватись. Маю думку що забилась система відводу картерних газів і її почистити. Сам туди ніколи не лазив - хочу завести "на гаражі" - там це зроблять.
Але виникло питання: згадав що в мене примусово заглушений патрубок від клапана EGR. Чи не вертаються випадково ці гази через цей же патрубок? Тобто перекривши цей патрубок від EGR чи не перекрився відвод картерних газів?
Про мотор:
На приборці показує 185 тис, хоча думаю десь 50 тис свого часу скрутили. Розхід масла нульовий, в рік наїжджаю мало, 7-8 тисяч км: що зимою залью - то наступної зими те саме назад зливається. З мотора масло ніде не тече, мотор кругом сухий, в мотор ще ніхто не лазив так як всі хомути кругом ще заводські. При заводці мотор не коптить, лише трохи видно чорний дим в дзеркалах при обгоні коли даси газ в пол при 2000-2500 обертах. Більше 2500 мотор не розкручую.
Зі щупа доречі гази взагалі ніякі не йдуть, що для мене дивно.
Розумію що одиниці парились таким питанням, відкручувати маслозаливну горловину при працюючому двигуні, але можливо хтось стикався з таким явищем на 1,9MultiJet двигуні.
USD
1. Из щупа идти газы и не будут,там трубка щупа глубоко заходит в картер и само масло перекрывает выход картерных газов.
2.Пищи поиском,тема обсуждалась много раз. _________________ Галантерея,ремни,кошельки,сумки из кожи ручной работы.Любой "каприз из кожи"под заказ.
https://www.facebook.com/pg/StetsLeatherCraft/photos/?ref=page_internal
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете присоединять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы в этом форуме