|
Український клуб фанів FIAT / CLUB UCRAINO TIFOSO DELLA FIAT
|
|
Предыдущая тема :: Следующая тема |
Автор |
Сообщение |
avmyzika Италофан
Возраст: 45 Знак зодиака: Зарегистрирован: 04.08.2008 Сообщения: 123 Откуда: Киев
|
Добавлено: Чт Дек 19, 2013 22:56 Заголовок сообщения: |
|
|
Подскажите! Сегодня попросил одного "оленя" завести машину пока я сумки нес. Как он заводил не признается, но от етого оторвалось "ухо" рычажка к которому крепится тросик переключения 1 и 2 передач! Еде срочно можно етото рычажок найти???
П.С. Судя по всему его уже варили. Неужели ето частая болезнь??? |
|
Вернуться к началу |
|
|
vinitek Amico
Возраст: 44 Знак зодиака: Зарегистрирован: 17.12.2013 Сообщения: 12 Откуда: Івано-Франківськ
|
Добавлено: Чт Дек 19, 2013 23:59 Заголовок сообщения: |
|
|
SabitofF писал(а): | Сегодня был на авторынке и увидел знакомого с скудо 2005 г.в. 2jtd. Я сказал что хочу менять авто на т5 или скудо как у него, но он и его напарник начали меня отговаривать и сказали если покупать то только не jtd, мощнее, економичнее именно мотор hdi правда ли это? |
Повністю одинакові мотори. |
|
Вернуться к началу |
|
|
vinitek Amico
Возраст: 44 Знак зодиака: Зарегистрирован: 17.12.2013 Сообщения: 12 Откуда: Івано-Франківськ
|
Добавлено: Пт Дек 20, 2013 00:04 Заголовок сообщения: |
|
|
aleksandr_perviy писал(а): | люди, хтось сам ліз в мотор,не маючи попереднього досвіду моториста?
в мене жере біля літри масла на 1000 км. двигун 1.9д (1905 ).хотілося б самому розібратись, до спеців нехочеться, не через гроші, а так-для себе робиш-зовсім по інакшому дивишся на все.
чи краще не лізти, загнати комусь та й надіятись шо зробить по совісті? |
Хоч якесь орієнтування в моторах маешь, якщо ні то ремонт надовго затянеться, щось вкрутиш щось не дотянешь, воно тобі треба. Або хоча б щоб моторист десь був збоку напідхваті щоб підказав. |
|
Вернуться к началу |
|
|
Freedom Италоманьячище
Возраст: 40 Знак зодиака: Зарегистрирован: 21.07.2012 Сообщения: 1613 Откуда: Тернопіль
|
Добавлено: Пт Дек 20, 2013 15:45 Заголовок сообщения: |
|
|
aleksandr_perviy
можна попробувати,.... мотор не самий складний, але дуже багато нюансів:
1, треба мати хочаб 2-3 книжки по ремонту дизель двигунів і книжку імено по скудо де буде вказано в якому порядку що розбирати і як все назад зібрати,... там є з яким зусиллям затягувати болти і гайки, як виставити ГРМ і ремні, в якому порядку і так далі, також розміра потрібних запчастин і деталей, багато цікавого...
2, без спец інструменту не обійтись, викрутка і набір простих головок не поможе,... хіба ти живеш біля сто або маєш знаймих спеців
3, ну розібрати ти ще зможеш без особливих знань, а от зібрати це інше питання,.... якщо маєш толкового майстра, який погодиться перевірити твою творчу роботу, ..... то ключі тобі в руки |
|
Вернуться к началу |
|
|
yarik.1 Италофан
Возраст: 43 Знак зодиака: Зарегистрирован: 03.11.2012 Сообщения: 244 Откуда: Гайворон
Авто: Fiat Scudo Maxi 2004 2.0JTD, Citroen Berlingo 1998 1.9d DW8 продан
|
Добавлено: Пт Дек 20, 2013 19:01 Заголовок сообщения: |
|
|
aleksandr_perviy писал(а): | люди, хтось сам ліз в мотор,не маючи попереднього досвіду моториста?
в мене жере біля літри масла на 1000 км. двигун 1.9д (1905 ).хотілося б самому розібратись, до спеців нехочеться, не через гроші, а так-для себе робиш-зовсім по інакшому дивишся на все.
Та нет там ничего сверхестественного, если есть что-то в голове и руки из правильного места растут. Прошлой зимой сам этим страдал, оставил мотористов без заработка, и ничего уже 25 тыс.км. полет нормальный
Так что если уверен в своих силах дерзай, ну ведь не святые же горшки лепят
Удачи!!! |
|
Вернуться к началу |
|
|
aleksandr_perviy Италофан
Возраст: 35 Знак зодиака: Зарегистрирован: 10.02.2013 Сообщения: 345 Откуда: Ковель
Авто: Peugeot Expert 1.9d d9b(XUD9) 1999р.в. vf3222db212222599 ТНВД bosch
|
Добавлено: Пт Дек 20, 2013 23:05 Заголовок сообщения: |
|
|
vinitek писал(а): | aleksandr_perviy писал(а): | люди, хтось сам ліз в мотор,не маючи попереднього досвіду моториста?
Хоч якесь орієнтування в моторах маешь, якщо ні то ремонт надовго затянеться, щось вкрутиш щось не дотянешь, воно тобі треба. Або хоча б щоб моторист десь був збоку напідхваті щоб підказав. |
працюю з 17років на металорізальних станках, останні 3 роки реставруємо різні запчастини(блоки двигунів,головки, корпуса коробок,шатуни... і т.д.) .тож кожен день дивлюсь на це залізо,правда інших марок машин. Коли питаю моторістів - чи справлюсь сам? всі кажуть-мотор простий дизель,ні турбіни, без мозгов,ти тут блоки розточуєш, шпильки,форсунки висверлюєш, а мотор чим важче? тим шо не робив ніколи тим і боязно трохи...
плюс- що є будь-який станок в розпорядженні , ключі-головки маю, гараж малий 3.5 на 5.5, но є яма. інструмент вимірюючий є весь.зазори знаю більш менш.як чогось небуде, думаю хтось з клієнтів позичить.
Freedom
1.треба мати хочаб 2-3 книжки по ремонту дизель двигунів і книжку імено по скудо де буде вказано в якому порядку що розбирати і як все назад зібрати,... там є з яким зусиллям затягувати болти і гайки, як виставити ГРМ і ремні, в якому порядку і так далі, також розміра потрібних запчастин і деталей, багато цікавого...Laughing
2, без спец інструменту не обійтись, викрутка і набір простих головок не поможе,... хіба ти живеш біля сто або маєш знаймих спеців
3, ну розібрати ти ще зможеш без особливих знань, а от зібрати це інше питання,.... якщо маєш толкового майстра, який погодиться перевірити твою творчу роботу, ..... то ключі тобі в руки Very Happy
а книжки по скудо двигунах нема... а саме послідовність мого двигуна розібрати-зібрати мене цікавить найбільше.де її можна пробити на нашій мові??? |
|
Вернуться к началу |
|
|
Freedom Италоманьячище
Возраст: 40 Знак зодиака: Зарегистрирован: 21.07.2012 Сообщения: 1613 Откуда: Тернопіль
|
Добавлено: Сб Дек 21, 2013 15:27 Заголовок сообщения: |
|
|
aleksandr_perviy
книги можеш тут на форумі скачати більше чим тут хіба в книжковому магазині |
|
Вернуться к началу |
|
|
yaryk1980 Италофан
Возраст: 44 Знак зодиака: Зарегистрирован: 14.07.2013 Сообщения: 374 Откуда: Київ
Авто: Фіат Скудо 120 Multijet (88kw) 2009 р.в., Був Фіат Скудо 1,9ТD 1998 р.в.
|
Добавлено: Сб Дек 21, 2013 16:13 Заголовок сообщения: |
|
|
Сьогодні знову на приборці загорівся датчик "акумулятор". Відразу поїхав на СТО, продіагностували, виявилось, що генератор не дає зарядки на АКБ. Тепер будуть знімати генератор, розбирати та дивитись в чому причина... за результатами відпишусь.
Коли їхав на СТО (на самому акумуляторі, генератор получається не працював), то хвилин через 30 показало помилку АБС, потім пропала тяга, повільніше почав працювати електрогідропідсилювач руля і врешті перед самим СТО загорівся датчик АБС та напис СТОП, ел.ГУР зупинився... добре що дотянув впритик... _________________ drive2.ru |
|
Вернуться к началу |
|
|
1ksa Италофан
Возраст: 51 Знак зодиака: Зарегистрирован: 01.06.2013 Сообщения: 314 Откуда: Украина
|
Добавлено: Сб Дек 21, 2013 18:26 Заголовок сообщения: |
|
|
yaryk1980 ёпрст , ну ждем чего там найдут- бо себе ох как нехочется, что б в дороге такое случилось.
Отпишись пожалуйста! |
|
Вернуться к началу |
|
|
yaryk1980 Италофан
Возраст: 44 Знак зодиака: Зарегистрирован: 14.07.2013 Сообщения: 374 Откуда: Київ
|
Добавлено: Сб Дек 21, 2013 19:54 Заголовок сообщения: |
|
|
ок. _________________ drive2.ru |
|
Вернуться к началу |
|
|
andri Amico
Возраст: 51 Знак зодиака: Зарегистрирован: 29.01.2012 Сообщения: 28 Откуда: франковск
|
Добавлено: Вс Дек 22, 2013 18:49 Заголовок сообщения: |
|
|
Всім доброго вечора.В мене знову виникли запитання. тут мені надають вичерпну інформацію завжди.Погано став заводитись мій паскудик в мороз з 5 6 7 спроби зранку завестись це кошмар, свічі накалу тієї зими поміняв коли заведеться працює нестабільно до хвилини цієї осені мені регулювали клапана до морозів було все ОК тепер незнаю куда дивитись/ HELP |
|
Вернуться к началу |
|
|
Freedom Италоманьячище
|
Добавлено: Вс Дек 22, 2013 18:56 Заголовок сообщения: |
|
|
1, подивись чи не тікає соляра за ніч в бак, може є підсос повітря, в мене так на пижику було 1,9 д, але тільки в морози -10 і дальше
2, може не правильно виставили зазори клапанів
3, неправильно виставили грм |
|
Вернуться к началу |
|
|
alex-lv Италоманьячище
Возраст: 29 Знак зодиака: Зарегистрирован: 14.09.2009 Сообщения: 1306 Откуда: Львів
|
Добавлено: Вс Дек 22, 2013 19:05 Заголовок сообщения: |
|
|
andri писал(а): | свічі накалу тієї зими поміняв,тепер незнаю куда дивитись / HELP |
Перевір, ще і цієї!
очень плохо заводится помогите советом _________________ 0б77бб9119 |
|
Вернуться к началу |
|
|
Колобок Италомафиози
Возраст: 45 Знак зодиака: Зарегистрирован: 11.03.2011 Сообщения: 982 Откуда: Тернопіль
|
Добавлено: Пн Дек 23, 2013 00:00 Заголовок сообщения: |
|
|
yaryk1980 писал(а): | Сьогодні знову на приборці загорівся датчик "акумулятор". Відразу поїхав на СТО, продіагностували, виявилось, що генератор не дає зарядки на АКБ. Тепер будуть знімати генератор, розбирати та дивитись в чому причина... за результатами відпишусь.
Коли їхав на СТО (на самому акумуляторі, генератор получається не працював), то хвилин через 30 показало помилку АБС, потім пропала тяга, повільніше почав працювати електрогідропідсилювач руля і врешті перед самим СТО загорівся датчик АБС та напис СТОП, ел.ГУР зупинився... добре що дотянув впритик... |
Було ж сказано, що проблема з генератором. Треба було зразу їхати до геераторщика. _________________
067-790-69-45 |
|
Вернуться к началу |
|
|
yaryk1980 Италофан
|
Добавлено: Пн Дек 23, 2013 00:37 Заголовок сообщения: |
|
|
_________________ drive2.ru |
|
Вернуться к началу |
|
|
|
|
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете присоединять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы в этом форуме
|