Доброго дня. Вибачаюсь можливо подібна тема уже є, але я її не знайшов , тому створив нову. В мене автомобільчик 2.0 jtd 2001 р був вантажний став пасажир пробіг якщо вірити спідометру 260 тис в мотор я ллю синтетичне масло. Але недавно один колега мені сказав що в старенькі мотори і мотори вантажних авто тільки півсинтетика, хоча по мануалу синтетика. От я і задумався чи правильно я роблю? Можливо хто що підкаже толкове.
P.S. В мене свистить турбіна, чи після переходу на півсинтетику свист пропаде?
А чому б вам не задуматись- ...а що товариш говорить, ЩО він знає, щоб давати поради? А як Олейну порадить? _________________ Це не набиття постів, це просто моя думка.
А тут масло італія рекомендоване фіатом:
http://www.selenia.com.ua/ru/component/virtuemart/browse/23----.html?sef=hc
Для себе я вибрав ТОТАЛ 10W40 півсинтетика, в тернополі воно точно є, а селенія рідкість.
Ляв його як на пижика 1,9 д (коли брав 155тис.км на од.., реальний думаю під 255) наїздив 35 тис.км ніразу не долив, так і зараз ляю на ЖТД 217 тис. км
А турбіна як свистіла так і буде свистіти, незалежно від масла, особливо тим не парся.
Перевір тільки чи поступає масло в турбу через болт. Він прикручує масляну трубку до блока, в болті є сіточка, що часто забивається гадостю, і через це масляне голодання турби, як результат прискориний знос і свист і дисбаланс. і капут, і свіжа купуста з кишень.
Последний раз редактировалось: Freedom (Сб Авг 11, 2012 13:12), всего редактировалось 1 раз
после тысяч 150 уже как бы можно полусинь заливать и не морочить яйца. _________________ СТО [:ІЖАК] - діагностика, ремонт і кава ^-^
FIAT, Lancia, AR та не італійські авто.
т. О9З-О64-28-О6
т. О99-ОЧI-ЧЧ-Ч2
А взагалі це ти маєш вибрати, що заливати, і завжди будуть дві а той більше точок зору нарахунок оливи в двигуні, хтось має гроші ляє, чим дороще, а хтось забив болт на машину, і ляє або польське, або російське масло, аби їхала .
"хтось має гроші ляє, чим дороще, а хтось забив болт на машину, і ляє або польське, або російське масло, аби їхала"
Но едут то они рядом.
Studenttr
Ты же нашел свое масло и все у тебя хорошо.
Что же еще надо?
Коллега сказал свое мнение и втягивая тебя в эксперименты за результаты отвечать же не будет.
Турбина всегда свистит и свист этот воздушный.
После того как на своей старенькой турбине отмыл крыльчатку ацетоном(наждак не применять!) стало гораздо тише. Почти неслышно.
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете присоединять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы в этом форуме