|
Український клуб фанів FIAT / CLUB UCRAINO TIFOSO DELLA FIAT
|
 |
Предыдущая тема :: Следующая тема |
Автор |
Сообщение |
Александр Васильевич Италоманьячище

Возраст: 38 Знак зодиака:  Зарегистрирован: 21.05.2007 Сообщения: 17290 Откуда: Одеса
|
Добавлено: Пн Мар 24, 2025 11:22 Заголовок сообщения: |
|
|
При засліпленні треба зупинитись. _________________ Це не набиття постів, це просто моя думка. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
CreAtoR Италоманьячище

Возраст: 44 Знак зодиака:  Зарегистрирован: 05.11.2010 Сообщения: 25263 Откуда: Одеса
|
Добавлено: Пн Мар 24, 2025 14:42 Заголовок сообщения: |
|
|
_Under писал(а): | Як добре, що у мене в дальному такий же прекрасний і потужний лед. Його дуже часто бачать ті, у кого лед без лінзи в ближньому (і фара - сплошне джерело світла з повною заливкою) чи в ПТФ.
Нє, ну а шо. Я іпав засліпитись і закеглити якогось пішохода, велосипедиста чи закеглитись самому. |
А чо у мене в фарах ЛЕД без лінзи дає чітку межу світла? Шо я роблю не так? _________________ СТО [:ІЖАК] - діагностика, ремонт і кава ^-^
FIAT, Lancia, AR та не італійські авто.
т. О9З-О64-28-О6
т. О99-ОЧI-ЧЧ-Ч2 |
|
Вернуться к началу |
|
 |
_Under Италоманьячище

Возраст: 31 Знак зодиака:  Зарегистрирован: 20.09.2012 Сообщения: 1256 Откуда: Odesa region
Авто: Fiat Croma + Lancia Dedra SW + Ford Explorer Platinum
|
Добавлено: Пн Мар 24, 2025 15:29 Заголовок сообщения: |
|
|
Можливо, тому, що трішки неправда?)
СТГ може і видасть, але фантоми і паразити вище стг в рандомних напрямках теж будуть. От коли мене назустріч сліпить чужа права (чи навіть ліва) фара, то одразу отримують мої такі ж класні леди.
Все чесно.
Я не хочу сидіти через якогось дурачка, якому штатне світло некомільфо, а лінзи і підготовка фари - дорого. Мабуть, занадто люблю життя.
пс. по місцю їздить чувак, який барижить всякими запчастинами, в тому числі крутими лед-лампами. Він б'є себе в груди, що всі його тачки на рефлекторних фарах не сліплять, бо у нього чітка СТГ і хароші лампи. Як результат, коли їдеш назустріч нього, то бачиш сплошну заливку світлом фари, кожна частина якої, здається, світить тобі прям в глаз.
Можливо, колись доживемо до адекватних ТО, і знову можна буде в кайф їздити вечірнім часом дорогами неньки. Хоча... Автобуси Еталон і вантажні авто проходять ТО, але там їм про леди питання не задають) |
|
Вернуться к началу |
|
 |
_Under Италоманьячище

Возраст: 31 Знак зодиака:  Зарегистрирован: 20.09.2012 Сообщения: 1256 Откуда: Odesa region
|
Добавлено: Пн Мар 24, 2025 15:34 Заголовок сообщения: |
|
|
Александр Васильевич писал(а): | При засліпленні треба зупинитись. |
Трохи не завжди є змога зупинити велику машину на трасовій швидкості  |
|
Вернуться к началу |
|
 |
CreAtoR Италоманьячище

Возраст: 44 Знак зодиака:  Зарегистрирован: 05.11.2010 Сообщения: 25263 Откуда: Одеса
|
Добавлено: Вт Мар 25, 2025 22:48 Заголовок сообщения: |
|
|
_Under писал(а): | Можливо, тому, що трішки неправда?)
СТГ може і видасть, але фантоми і паразити вище стг в рандомних напрямках теж будуть. От коли мене назустріч сліпить чужа права (чи навіть ліва) фара, то одразу отримують мої такі ж класні леди.
Все чесно.
Я не хочу сидіти через якогось дурачка, якому штатне світло некомільфо, а лінзи і підготовка фари - дорого. Мабуть, занадто люблю життя.
пс. по місцю їздить чувак, який барижить всякими запчастинами, в тому числі крутими лед-лампами. Він б'є себе в груди, що всі його тачки на рефлекторних фарах не сліплять, бо у нього чітка СТГ і хароші лампи. Як результат, коли їдеш назустріч нього, то бачиш сплошну заливку світлом фари, кожна частина якої, здається, світить тобі прям в глаз.
Можливо, колись доживемо до адекватних ТО, і знову можна буде в кайф їздити вечірнім часом дорогами неньки. Хоча... Автобуси Еталон і вантажні авто проходять ТО, але там їм про леди питання не задають) |
Ну а т щоразу зупиняє зустрічне авто і переконуєшся, що там саме ЛЕД він через то тебе сліпить?
Свої фари я перевіряв на фантоми, немає там нічого такого. Спеціально їхали назустріч один одному з таким самим упоротим противником ЛЕД. Він просто дізнався які у мене лампи вже після тесту і своїх висновків  _________________ СТО [:ІЖАК] - діагностика, ремонт і кава ^-^
т. О9З-О64-28-О6
т. О99-ОЧI-ЧЧ-Ч2 |
|
Вернуться к началу |
|
 |
_Under Италоманьячище

|
Добавлено: Ср Мар 26, 2025 01:33 Заголовок сообщения: |
|
|
Так повелось, що галогени світять трішки інакше, і не треба зупиняти кожного, щоби бачити різницю. В свій час грався різними галогенами з різними температурами, та і зараз якийсь там найтбрейкер в кромі стоїть.
Унікали на галогенах теж є, але в силу меншої інтенсивності світла заважають вони сильно менше.
А що стосується противників, то адекватний техогляд воно не пройде, та і не дарма заводська світлодіодна фара виглядає трішки інакше і вартує трішки інших грошів. А ще всякі датчики положення кузова, коректори, омивачі... Мабуть, маркетологи придумали) |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Marat Shams Рулевой филиала

Возраст: 52 Знак зодиака:  Зарегистрирован: 04.10.2007 Сообщения: 8228 Откуда: Lugansk
Авто: Fiat Uno 55s 1,1l '85, Uno Turbo 1.3l i.e(105hp) '85 Lancia Thema 2.0T '90
|
Добавлено: Ср Мар 26, 2025 03:44 Заголовок сообщения: |
|
|
"Датчики положення кузова", "коректори" та "омивачі" були присутні ще наприкінці 80-х. Такшо... Це не маркетинг, а здешевлення та адаптація технологій. |
|
Вернуться к началу |
|
 |

Возраст: 38 Знак зодиака:  Зарегистрирован: 21.05.2007 Сообщения: 17290 Откуда: Одеса
|
Добавлено: Ср Мар 26, 2025 08:00 Заголовок сообщения: |
|
|
А давайте говорити про конкретну модель авто! Там все, перераховане вище, є? Таке і в сучасних авто далеко не всіх брендів та моделей є, правда? Вже не раз писав- розміри спіралі і світлодіодної збірки таки різні, це не важко побачити, аби було бажання дивитись. Форма потоку від лампи плюс рефлектора буде теж різною, не кажучи вже силу світла. Ну а про те, що поки що в Україні такий колгосп заборонений, а взагалі на це наплювати, ...бо мені подобається!...
Чому фари з ксеноновими лампами обов'язково повинні мати або омивач висого тиску на кожну, або щітки для скляних розсіювачів? А чому на галогенках такого нема? _________________ Це не набиття постів, це просто моя думка. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
CreAtoR Италоманьячище

|
Добавлено: Ср Мар 26, 2025 17:23 Заголовок сообщения: |
|
|
А якщо розмір СД збірки і спіралі однаковий, то шо тоді? _________________ СТО [:ІЖАК] - діагностика, ремонт і кава ^-^
т. О9З-О64-28-О6
т. О99-ОЧI-ЧЧ-Ч2 |
|
Вернуться к началу |
|
 |

|
Добавлено: Ср Мар 26, 2025 18:22 Заголовок сообщения: |
|
|
Докази? Як по розмірах, так і по світлотіні на стіні. А втім- не треба- слава богу, їздимо різними дорогами... _________________ Це не набиття постів, це просто моя думка. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
_Under Италоманьячище

|
Добавлено: Ср Мар 26, 2025 22:19 Заголовок сообщения: |
|
|
Marat Shams писал(а): | "Датчики положення кузова", "коректори" та "омивачі" були присутні ще наприкінці 80-х. Такшо... Це не маркетинг, а здешевлення та адаптація технологій. |
Називаю список авто, а потім за допомогою спеціалістів будемо вичисляти, які з них мають ці технології ще з 80-х, ага?
Так от: Фіат Кубо (перше місце в честь треду), Лянча Дедра (в честь пана Креатора), Деу Ланос (часто люблять), автобус Еталон, Шевроле Авео/Лачетті, Форд Фокус, все сімейство зубилових і класічєскових, та і купа інших авто в плюс-мінус цих бюджетах, у яких внєзапно світла виявилось мало, а хочеться мати багато і задешево.
У кого з них є автокоректор і омивач?  |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Marat Shams Рулевой филиала

Возраст: 52 Знак зодиака:  Зарегистрирован: 04.10.2007 Сообщения: 8228 Откуда: Lugansk
Авто: Fiat Uno 55s 1,1l '85, Uno Turbo 1.3l i.e(105hp) '85 Lancia Thema 2.0T '90
|
Добавлено: Чт Мар 27, 2025 01:51 Заголовок сообщения: |
|
|
В цих перелічених - в жодної. _________________
 |
|
Вернуться к началу |
|
 |
_Under Италоманьячище

|
Добавлено: Чт Мар 27, 2025 09:34 Заголовок сообщения: |
|
|
Отож. А леди люблять ставити, ще й не в лінзу, а прям в стару фару. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
CreAtoR Италоманьячище

|
Добавлено: Пт Мар 28, 2025 10:29 Заголовок сообщения: |
|
|
Marat Shams писал(а): | В цих перелічених - в жодної. |
Дедри були з коректорами. Шо вони вже не роблять давно - це окреме питання.
Бачив навіть фари з щітками на Дедру.
Sho-me G6.1 у фарі Дедри світили краще і чіткіше, ніж Філіпси. Поки не закінчилися.
Доводилося тримати у руках безліч різних СД лампі в, і вони настільки бувають різні геометрично, що ой. Ну про шо сперечатись з людиною, яка ні разу не мала справу з цим всим людині, яка передивилась як світять в одній фарі з десяток різних ламп? Які аргументи зможуть вплинути на людину, яка свято впевнена, що "погано" і навіть не хоче розбиратись у питанні? Так отож...
А крім того всього емоційного ше є закони фізики, які діють незалежно від вашої віри в них. Згідно до законів фізики промінь від галогенки на призмі буде розсіюватись більше, ніж від СД джерела (при однакових умовах і формі джерела, звісно), чисто через те, що галоген ка дає ширший спектр хвиль, в силу своєї природи випромінювання. Але це вже глибше в науку і далі від дороги  _________________ СТО [:ІЖАК] - діагностика, ремонт і кава ^-^
т. О9З-О64-28-О6
т. О99-ОЧI-ЧЧ-Ч2 |
|
Вернуться к началу |
|
 |

|
Добавлено: Пт Мар 28, 2025 12:11 Заголовок сообщения: |
|
|
Так про ФОРМУ і мова! Діаметр спіралі БС галогенки 1 міліметр, довжина близько 5 мм, які розміри СД того ж БС?
І призма тут яким боком, де вона в звичайній лампі звичайної фари, в яку тулять сурогат, який файно світить? _________________ Це не набиття постів, це просто моя думка. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
|
|
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете присоединять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы в этом форуме
|