Возраст: 38 Знак зодиака: Зарегистрирован: 21.05.2007 Сообщения: 17272 Откуда: Одеса
Добавлено: Сб Сен 14, 2024 12:23 Заголовок сообщения:
Перша заміна правої передньої нижньої опори. Пробіг 211411 км. Хвірма PRS, х/з шо таке, побачимо. Презервативчик на пальчику тріснув, мастило стало наполовину з грунтом, стукало не сильно, але чого не поміняти, коли є час і натхнення?
По часу- десь 2,5 години, кіт Мурчик на даху авто дрімав, внук-помічник, яма, стрУмент і трохи мату, шоб м'якше йшло...
ПиСи- хто каже, шо ФІАТ- погана машина? _________________ Це не набиття постів, це просто моя думка.
Возраст: 38 Знак зодиака: Зарегистрирован: 21.05.2007 Сообщения: 17272 Откуда: Одеса
Добавлено: Ср Сен 18, 2024 16:38 Заголовок сообщения:
+200 км пробігу. Просіли задні пружини, оригінал- захмарні ціни(майже 200 ойро штука), варіант- проставки між пружиною і стаканом кузова. Ціна питання- 45 грн штука, проставки від Деууу якогось там, трохи довелось попрацювати болгаркою- по проставці, а не кузову.
Пара годин роботи(без кота і внука, трохи мату) і все стало в нормі- задок піднявся десь на 20 мм по замірах верхня точка арки кузова-земля, верхня точка-центр колеса. Кому цікаво, поділюсь. Стосується і Альбейки. _________________ Це не набиття постів, це просто моя думка.
Возраст: 44 Знак зодиака: Зарегистрирован: 05.11.2010 Сообщения: 25242 Откуда: Одеса
Добавлено: Чт Сен 19, 2024 07:58 Заголовок сообщения:
Пружина від цього не стала жорсткішою. _________________ СТО [:ІЖАК] - діагностика, ремонт і кава ^-^
FIAT, Lancia, AR та не італійські авто.
т. О9З-О64-28-О6
т. О99-ОЧI-ЧЧ-Ч2
Добавлено: Чт Сен 19, 2024 09:34 Заголовок сообщения:
А мені і не треба, їздити на трясучці не дуже коньхвортно. Вище став задок, і добре. Головне- дешево і просто.
А брати жорсткішу дорогувато буде з невідомим результатом- колись купив пару підсилених- товстіший пруток, особливих вантажів не возив, не було потреби, коли права трісьнула, то повернувся до старих. _________________ Це не набиття постів, це просто моя думка.
Возраст: 44 Знак зодиака: Зарегистрирован: 05.11.2010 Сообщения: 25242 Откуда: Одеса
Добавлено: Чт Сен 19, 2024 12:20 Заголовок сообщения:
Прикро, що доводиться пояснювати такі прості речі, і тим не менш: за роки експлуатації пружини стали м'якші, і коротші. Проставка компенсувала загальну висоту, але не жорсткість.
Ну а хід штоку амортизатора всеодно зменшився, відповідно до вкорочення пружини, тому аморти не будуть працювати як треба. _________________ СТО [:ІЖАК] - діагностика, ремонт і кава ^-^
FIAT, Lancia, AR та не італійські авто.
т. О9З-О64-28-О6
т. О99-ОЧI-ЧЧ-Ч2
Добавлено: Чт Сен 19, 2024 13:01 Заголовок сообщения:
Висота верхньої точки арки над землею повернулась практично до початкового значення, різниця десь +10...15 мм, навряд чи це стане проблемою для амортизатора. А коли пружина просідає, амортизатору стає комфортніше працювати, вони працюють, як треба?
Та і не світить в найближчі часи шанс купити оригінальні, нові пружини, про причину, здається, написав- 197 + 197 ойро за задні.
Ну і останнє- які РЕАЛЬНІ варіанти за нормальні гроші? _________________ Це не набиття постів, це просто моя думка.
Добавлено: Чт Сен 19, 2024 18:27 Заголовок сообщения:
Де саме? В якій окупації? Якшо мова про Сіену, то за поребриком є Альбеа, хоч і сестра, але таки трохи не зовсім. Приклад- передні стійки майже 1 в 1, але пружина там не така і не так стоїть. Кузов- хоч трохи, а відрізняється. Двигун і КПП таки різні. _________________ Це не набиття постів, це просто моя думка.
Возраст: 52 Знак зодиака: Зарегистрирован: 04.10.2007 Сообщения: 8213 Откуда: Lugansk
Авто: Fiat Uno 55s 1,1l '85, Uno Turbo 1.3l i.e(105hp) '85 Lancia Thema 2.0T '90
Добавлено: Пт Сен 20, 2024 19:01 Заголовок сообщения:
Александр Васильевич писал(а):
Де саме? В якій окупації? Якшо мова про Сіену, то за поребриком є Альбеа, хоч і сестра, але таки трохи не зовсім. Приклад- передні стійки майже 1 в 1, але пружина там не така і не так стоїть. Кузов- хоч трохи, а відрізняється. Двигун і КПП таки різні.
Доброго дня! Шукаю задню балку на Fiat Siena 1.2 16V 2005 р.в Бразилія.
Потрібна допомога, чи підходить балка з якоїсь іншої моделі?
Я в Одесі з Херсона, виїздив з окупації. Шукаю контакти з Александр Васильевич Италоманьячище
Мій тел. 0501067693 Олександр.
Запросто! Є кілька варіантів:
- оригінал від Італ Авто, доооорого, вже писав.
- оригінал від Сієн, які клЕпали поляки, через поставщиків з Західної України, але діло таке, не конкретне,
- "аналоги", в т.ч. "підсилені" від поляків. Задок ставав трохи вище. Покатався- через пару років в одній пружині тріснув нижній виток... ,
- оригінал від Альбеї, брав в ІА, ціна терпима. Хоч і давно не кладу в авто нічого важкого, як на моє око, просіли десь через рік. Знайомий з ІА теж жалівся на штатні пружини в його Альбеї, від підняв задок проставками з люменю від токаря, не дешево.
Вихід- проставки від Ланоса, вони є різні по висоті. Взяв 25 мм, бо наступний розмір 32 мм багатенько. Правда, довелось трохи попрацювати болгаркою- зменшити діаметр ноги отого грибка, аби сідало в штатну прокладку. Ціна питання- 45 грн/шт. Задок таки піднявся практично до штатного.
Аналогічно з передком, але там проставки робив сам з транспортерної стрічки товщиною 5 мм. по шаблону. Вирізав зразу кілька, зупинився на товщині 20 мм. Це в рази дешевше того, шо міг зробити/заробити токар, якого ше треба знайти під станком...
Заміри по висоті підлога-верхня точки арки до і після є, можу написати, фото можу зробити
Є бажання, я на звязку завжди: телефон в лиси, або на форумі. _________________ Це не набиття постів, це просто моя думка.
Дякую! Із того що я шукав по форуму, в т.ч. і Ваші пости, по наявності в інеті немає (воно й не дивно ). На Exist знайшов в наявності такі пружини:
Polcar ST090840 - 1119грн
Kraft Automotive 4033080 - 1545грн
але не впевнений чи це воно)) Вийшов на них через сайт InterCars, де відрив оригінальний номер 82491146 (але це не точно
)
Можете підказати номер оригіналу на Сієну і Альбею. Так розумію прижини з Альбеї це +-нормальний варіант?
Оригінальні номери отут більш-менш відповідають: https://fiatonline.com.ua/home.html?page=shop.browse&category_id=412777
Про Крафт чи Полкар не скажу- не так часто таке міняється, просто не пробував.
Відносно пружин Альбеї написав- як для мене, нормальна ціна і якість при мінімальних цінах на все. Заміна проблемою не є, особливо, коли є яма. _________________ Це не набиття постів, це просто моя думка.
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете присоединять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы в этом форуме