|
Український клуб фанів FIAT / CLUB UCRAINO TIFOSO DELLA FIAT
|
|
Предыдущая тема :: Следующая тема |
Автор |
Сообщение |
yuranartov Италофан
Возраст: 39 Знак зодиака: Зарегистрирован: 05.01.2013 Сообщения: 244 Откуда: Ивано-Франковск
|
Добавлено: Сб Май 07, 2016 09:14 Заголовок сообщения: масло в тосолі |
|
|
Привіт. Сьогодні побачив таку картину,на стінках рлзширітельеого бачка є масло. І антіфріз почорнів.... Но це вже хз скільки часу таке. Почалось,що зранку на холодну димить,як прогріеться-все ок. На холодну прогазував,підтавивши під вихлопну листок-то лишилось пару малесеньких крапель масла....
І перед цив вибивав "чек" помилка егр. То загорялось то тухло...
Причина в теплообміннику чи все ж таки прокладка?
Після заміни масла недавно,погнало масло з сальніка масл.фільтра. Тут напевно забагато залив або не докрутив,в чому сумніваюсь... |
|
Вернуться к началу |
|
|
sheriff Италоманьячище
Возраст: 48 Знак зодиака: Зарегистрирован: 17.01.2010 Сообщения: 2049 Откуда: Украина северодонецк
|
Добавлено: Сб Май 07, 2016 09:33 Заголовок сообщения: |
|
|
yuranartov,если двигатель не перегревается и тосол не выгоняет из расширительного бачка то езди пока,не лезь,не ну если деньги и время есть то можеш начинать ковырять двигло но я бы на твоем месте не спешил |
|
Вернуться к началу |
|
|
Rolik Италоманьячище
Возраст: 40 Знак зодиака: Зарегистрирован: 29.11.2009 Сообщения: 13135 Откуда: Ровно
|
Добавлено: Сб Май 07, 2016 09:48 Заголовок сообщения: |
|
|
не експерт, причин може бути декілька, в мене був бачок чорний розширительний і масло в тосолі, то була "пробита" прокладка, поміняли прокладку і все ок тепер, але якщо міняти прокладку то тільки в кваліфікованих майстрів і все по технології а не "на око" коли болти затягують |
|
Вернуться к началу |
|
|
yuranartov Италофан
Возраст: 39 Знак зодиака: Зарегистрирован: 05.01.2013 Сообщения: 244 Откуда: Ивано-Франковск
|
Добавлено: Сб Май 07, 2016 10:08 Заголовок сообщения: |
|
|
sheriff писал(а): | yuranartov,если двигатель не перегревается и тосол не выгоняет из расширительного бачка то езди пока,не лезь,не ну если деньги и время есть то можеш начинать ковырять двигло но я бы на твоем месте не спешил | не перегрівплась!! За 3роки тільки один раз вентилятор включався,рівень тосолу троха впав. Але я і не пам'ятаю коли останній раз дивився..😳я маю надію,що теплообмінник.... Але як він пов'язаний з вихлопом? |
|
Вернуться к началу |
|
|
yuranartov Италофан
|
Добавлено: Ср Май 11, 2016 19:40 Заголовок сообщения: |
|
|
Народ. Хто знімав теплообмінник??? Як його правельно перевірити?? |
|
Вернуться к началу |
|
|
RomanLviv Италомафиози
Возраст: 36 Знак зодиака: Зарегистрирован: 25.08.2009 Сообщения: 891 Откуда: Львов
|
Добавлено: Ср Май 11, 2016 20:25 Заголовок сообщения: |
|
|
Що то за теплообмінник такий в Добло що : антифриз, масло і вихлоп разом? |
|
Вернуться к началу |
|
|
sulzer Италомафиози
Возраст: 62 Знак зодиака: Зарегистрирован: 25.01.2012 Сообщения: 872 Откуда: Городок Львівськ.
|
Добавлено: Ср Май 11, 2016 20:51 Заголовок сообщения: |
|
|
Іменно в 1.3 є така болячка-отой теплообмінник під маслофільтром зроблений із люмініевої жесті,і нерідко протікає.Як знімеш-продуєш-там все видно.У приятеля мойого була така сама проблемка-купив секонд-хендовського та поміняв. _________________ Найстрашніші комахи-таракани в голові! |
|
Вернуться к началу |
|
|
yuranartov Италофан
|
Добавлено: Ср Май 11, 2016 21:02 Заголовок сообщения: |
|
|
sulzer писал(а): | Іменно в 1.3 є така болячка-отой теплообмінник під маслофільтром зроблений із люмініевої жесті,і нерідко протікає.Як знімеш-продуєш-там все видно.У приятеля мойого була така сама проблемка-купив секонд-хендовського та поміняв. | тобто в один вхід (масло) дуеш а вихід закриваеш... А з входу чи виходу тосола мають іти булькі? |
|
Вернуться к началу |
|
|
sulzer Италомафиози
Возраст: 62 Знак зодиака: Зарегистрирован: 25.01.2012 Сообщения: 872 Откуда: Городок Львівськ.
|
Добавлено: Ср Май 11, 2016 22:41 Заголовок сообщения: |
|
|
Ну так.Або заткув один вхід і робиш вакуум-якшо не тримає-все ясно. _________________ Найстрашніші комахи-таракани в голові! |
|
Вернуться к началу |
|
|
krasavcheg Италофан
Возраст: 34 Знак зодиака: Зарегистрирован: 14.05.2013 Сообщения: 309 Откуда: Коростишев
|
Добавлено: Чт Май 12, 2016 08:25 Заголовок сообщения: |
|
|
Rolik писал(а): | не експерт, причин може бути декілька, в мене був бачок чорний розширительний і масло в тосолі, то була "пробита" прокладка, поміняли прокладку і все ок тепер, але якщо міняти прокладку то тільки в кваліфікованих майстрів і все по технології а не "на око" коли болти затягують |
Тобто механніків з дипломом які ті мотори постійно крутять і затягують все без спец інструментів ти вважає тупими??? Та навіть на сто крутому щось можуть увернути, або зламати!
У мене 1.3 мотор був то я сам міняв прокладку і сам протягував без всіляких спец інструментів і нічого все їздило і зеокономив пачку бабла!
А теплообмінник згоден він не надійний краще б там трубки поробити! |
|
Вернуться к началу |
|
|
yuranartov Италофан
|
Добавлено: Чт Май 12, 2016 08:49 Заголовок сообщения: |
|
|
krasavcheg писал(а): | Rolik писал(а): | не експерт, причин може бути декілька, в мене був бачок чорний розширительний і масло в тосолі, то була "пробита" прокладка, поміняли прокладку і все ок тепер, але якщо міняти прокладку то тільки в кваліфікованих майстрів і все по технології а не "на око" коли болти затягують |
Тобто механніків з дипломом які ті мотори постійно крутять і затягують все без спец інструментів ти вважає тупими??? Та навіть на сто крутому щось можуть увернути, або зламати!
У мене 1.3 мотор був то я сам міняв прокладку і сам протягував без всіляких спец інструментів і нічого все їздило і зеокономив пачку бабла!
А теплообмінник згоден він не надійний краще б там трубки поробити! | я теж читав що глушать,а теплообмінник викадають,НО! Між корпусом масляного фільтра і блоком також є резинові прокладки, можуть і вони бути пробиті.....
Ви знімали цей корпус? Не підкажете підводні камені?? |
|
Вернуться к началу |
|
|
CarElf Италомафиози
Возраст: 37 Знак зодиака: Зарегистрирован: 28.12.2013 Сообщения: 745 Откуда: Україна
|
Добавлено: Чт Май 12, 2016 09:48 Заголовок сообщения: |
|
|
yuranartov
напишу свою історію про масло в бачку. Майстер хрі..вий міняв антифриз та так міняв, що зливав його ще раз в грязну, замасляну посудину. Промивали систему, відстоювали та цідили - було дешевше спробувати, ніж ковиряти. |
|
Вернуться к началу |
|
|
yuranartov Италофан
|
Добавлено: Чт Май 12, 2016 13:10 Заголовок сообщения: |
|
|
CarElf писал(а): | yuranartov
напишу свою історію про масло в бачку. Майстер хрі..вий міняв антифриз та так міняв, що зливав його ще раз в грязну, замасляну посудину. Промивали систему, відстоювали та цідили - було дешевше спробувати, ніж ковиряти. | Коли міняв ланц,то заливав новий антіфріз.... |
|
Вернуться к началу |
|
|
krasavcheg Италофан
Возраст: 34 Знак зодиака: Зарегистрирован: 14.05.2013 Сообщения: 309 Откуда: Коростишев
|
Добавлено: Чт Май 12, 2016 22:25 Заголовок сообщения: |
|
|
yuranartov писал(а): | krasavcheg писал(а): | Rolik писал(а): | не експерт, причин може бути декілька, в мене був бачок чорний розширительний і масло в тосолі, то була "пробита" прокладка, поміняли прокладку і все ок тепер, але якщо міняти прокладку то тільки в кваліфікованих майстрів і все по технології а не "на око" коли болти затягують |
А теплообмінник згоден він не надійний краще б там трубки поробити! | я теж читав що глушать,а теплообмінник викадають,НО! Між корпусом масляного фільтра і блоком також є резинові прокладки, можуть і вони бути пробиті.....
Ви знімали цей корпус? Не підкажете підводні камені?? |
Та все знімається просто, головне акуратно) |
|
Вернуться к началу |
|
|
Toobes Италолюбитель
Возраст: 38 Знак зодиака: Зарегистрирован: 23.06.2015 Сообщения: 98 Откуда: Киев
|
Добавлено: Чт Май 12, 2016 22:51 Заголовок сообщения: |
|
|
Доброго вечора всім, місяць тому була така ж проблема, в антифріз ганяло масло, злили антифріз, промили дистильованою водою, знову залили, проблема залишилась. Закінчилось все тим що двигун під заміну.
Щоб ви розуміли, датчик температури був впорядку. По словам людини яка ремонтувала, забилися канали в двигуні і він перегрівався, стінки циліндрів були вже пошкоджені. Клапанна кришка була взагалі місцями потікша. Це при тому що пластик з якого воно зроблено, він термостійкий. Але як не дивно, двигун нормально працював, заводився, їздив! Цим можна підтвердити виносливість цих движків. Вони вважаються мільйонниками, коробка також. Тож не затягуйте, бо обійшлося все в гарну копійочку. Є фотографії, якщо цікаво можу поділитися. Сам з Києва, тож якщо ви десь поруч, можу підсказати людину яка все робила. Зробив все добросовісно, я дуже задоволений результатом. |
|
Вернуться к началу |
|
|
|
|
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете присоединять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы в этом форуме
|