Добавлено: Пн Фев 26, 2024 09:16 Заголовок сообщения: Безперебійна робота
Вітаю учасників групи. Цікавить таке питання стосовно мого автомобіля Fiat Linea 1.4, з пробігом 213 тис.км. для безперебійної праці автомобіля хочу попередити несправності. планую замінити ремені та стартер. З таким пробігом що з вашого досвіду може виникнути несподівано. Зазначю, що заміна масла вчасно[/u]
Ну якщо воно виникає несподівано, то як це можна попередити чи передбачити?
А так то все правильно: найкраще лікування - це профілактика.
Купуємо якісні витратники, міняємо їх трохи частіше, ніж книга пише, і все буде добре. _________________ СТО [:ІЖАК] - діагностика, ремонт і кава ^-^
FIAT, Lancia, AR та не італійські авто.
т. О9З-О64-28-О6
т. О99-ОЧI-ЧЧ-Ч2
Для ременів і мастил є свій чіткий регламент, шо ще треба? Правильно- читати книжку. Стартер- думаю, за такий пробіг як мінімум- ревізія, а там і видно буде. _________________ Це не набиття постів, це просто моя думка.
Ремені,масла,все що потребує регламентних робіт--так.У всьому іншому--не заважай машині працювати.
Зрозуміло,що якщо планується якась поїздка --передивишся все під капотом,глянеш на стан колодок,послухаєш мотор ітд.Звичайно можна і стартер через 100 тис з генератором міняти.Я міняю все по факту ,якщо щось не подобається.З 88 року за кермом.За всі роки один раз привезли пунта на евакуаторі(лопнув кронштейн кпп після ямки.Так тут не вгадаєш.І не факт що новий кронштейн витримав би ту ямку.
Шоб міняти, треба мати трохи більше грошей, ніж на ремонт. На Сієні зробив профілактику стартера з заміною втулок та вузла з щітками на нове. Колектор був в нормальному стані.
ЕБН теж треба мати на увазі при такому пробігу. _________________ Це не набиття постів, це просто моя думка.
При запалюванні чути скрегіт стартера - заміна без реєстрації
При запалюванні появився гул компресора кондиціонера. Регенерація. Скоріш за всього підшипник, але як дізнатися його номер каталожний? Можливо є ремкомплект до компресора?
За ним йде заміна ременя ГРМ та масло з фільтром (міняю 2 рази на рік)
Возраст: 37 Знак зодиака: Зарегистрирован: 21.05.2007 Сообщения: 17266 Откуда: Одеса
Добавлено: Пт Мар 01, 2024 08:10 Заголовок сообщения:
А який же пробіг за рік, шо треба міняти масло? Не жирно? Невже 20 т.к. пробігу?
І, мабуть, таки при старті, а не запалюванні? Який там компресор зараз? _________________ Це не набиття постів, це просто моя думка.
Возраст: 44 Знак зодиака: Зарегистрирован: 05.11.2010 Сообщения: 25238 Откуда: Одеса
Добавлено: Пт Мар 01, 2024 10:41 Заголовок сообщения:
Александр Васильевич
Який би не був пробіг, а за рік олія мусить бути замінена. _________________ СТО [:ІЖАК] - діагностика, ремонт і кава ^-^
т. О9З-О64-28-О6
т. О99-ОЧI-ЧЧ-Ч2
Возраст: 44 Знак зодиака: Зарегистрирован: 05.11.2010 Сообщения: 25238 Откуда: Одеса
Добавлено: Пт Мар 01, 2024 10:43 Заголовок сообщения:
Friend
Точно гул компресора?
двигун 1.4 атмо? Бо можна було би нормально в профілі вказати одразу. _________________ СТО [:ІЖАК] - діагностика, ремонт і кава ^-^
т. О9З-О64-28-О6
т. О99-ОЧI-ЧЧ-Ч2
Добавлено: Пт Мар 01, 2024 20:58 Заголовок сообщения:
Александр Васильевич писал(а):
А який же пробіг за рік, шо треба міняти масло? Не жирно? Невже 20 т.к. пробігу?
І, мабуть, таки при старті, а не запалюванні? Який там компресор зараз?
В день проїжджаю по 80-90 км окрім суботи та неділі. В рік проїжджаю від 22000 до 25000
Добавлено: Пт Мар 01, 2024 21:25 Заголовок сообщения:
Александр Васильевич писал(а):
Для ременів і мастил є свій чіткий регламент, шо ще треба? Правильно- читати книжку. Стартер- думаю, за такий пробіг як мінімум- ревізія, а там і видно буде.
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете присоединять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы в этом форуме