Возраст: 47 Знак зодиака: Зарегистрирован: 27.01.2011 Сообщения: 43 Откуда: Ровно
Добавлено: Вт Мар 27, 2012 21:06 Заголовок сообщения: Двигун 1,6HDI на Scudo, Expert, Jumpy
Привіт!
Три тижні тому став власником Experta 2007року з двигуном 1,6HDI коротка база (ще не вспів поміняти аватар). Трохи звичайно малувато 90 конячок для такого кузова, але після 1,9 на Берлінго - їде набагато веселіше!Не люблю ганяти - переважно крейсерська швидкість 95-105кмгод - тай нема де у нас біще, шкода підвіски.
Вчора приїхав з Буковеля, мотнув 1100км. Ну враження від двигуна нормальні, по горках на 4 передачі легко, двигун тихий на холостих майже не чути в салоні і вібрації майже теж.
Є одне зауваження по роботі двигуна - при рушанні з 1 передачі і обертах приблизно до 1600 чути характерний звук "стукоту пальців" чи паливної системи, при більших обертах все нормально - тягне нормально! Далі на 2 і 3 передачі в районі до 1700обхв аналогічний звук "стукоту пальців". У кого двигун 1,6 HDI відпишіться будь-ласка як у Вас веде себе двигун на таких обертах!
Возраст: 38 Знак зодиака: Зарегистрирован: 15.05.2011 Сообщения: 326 Откуда: Ровно
Добавлено: Вт Мар 27, 2012 22:22 Заголовок сообщения:
те саме і на старих хді моторах під нагрузкою до 2000 обертів(короткочасно) перевірено. Просто ще є залежність від того яке масло залито і частково стан двигуна
Возраст: 47 Знак зодиака: Зарегистрирован: 27.01.2011 Сообщения: 43 Откуда: Ровно
Добавлено: Ср Мар 28, 2012 20:23 Заголовок сообщения:
те саме і на старих хді моторах під нагрузкою до 2000 обертів(короткочасно) перевірено. Просто ще є залежність від того яке масло залито і частково стан двигуна
Сьогодні трохи поїздив по місту без музики і прислухався до роботи двигуна! Вивід такий - коли двигун холодний, то "пальці стукають" сильніше, а коли прогрітий до робочої температури - то майже або взагалі не прослуховуються "стуки пальців". Зробив поки що такий висновок. що масло напевне я залив не те (залив напівсинтетику), треба напевне рідше - синтетику!!! Як думаєте? _________________ Був Сitroen Berlingo 1.9D 2003
Возраст: 61 Знак зодиака: Зарегистрирован: 03.04.2007 Сообщения: 120 Откуда: Рівне
Авто: Був Fiat Scudo 1.9 ТD 1998 р. Зараз Citroen Jumpy 1,9D 2005р
Добавлено: Чт Мар 29, 2012 07:39 Заголовок сообщения:
На мою думку потрібно перевірити кут впорскування палива.Не знаю,як в HDI а в звичайних дизельних двигунах може погано працювати мотор.По друге якісне дизпаливо.Заправляйся тільки на перевірених заправках HDI дуже чутливі до палива.А мастило напівсинтетика це нормально.Наскільки,я пам'ятаю виробник рекомендує Total 10w40 от тільки де в нас в Рівному купити нормальне?Мені привозять з Франції тільки їхня каністра від нашої на порядок дорожче десь як що акційне то на єврів 8 а як що ні то ще дорожче.
Добавлено: Чт Мар 29, 2012 08:29 Заголовок сообщения:
Сміт писал(а):
На мою думку потрібно перевірити кут впорскування палива.Не знаю,як в HDI а в звичайних дизельних двигунах може погано працювати мотор.По друге якісне дизпаливо.Заправляйся тільки на перевірених заправках HDI дуже чутливі до палива.А мастило напівсинтетика це нормально.Наскільки,я пам'ятаю виробник рекомендує Total 10w40 от тільки де в нас в Рівному купити нормальне?Мені привозять з Франції тільки їхня каністра від нашої на порядок дорожче десь як що акційне то на єврів 8 а як що ні то ще дорожче.
В HDI кутом впорскування керує бортовий комп. Заправляюся тільки на WOG, якщо там хренова солярка. то я вже не знаю де ще заправлятися у нас в Україні!
Писав вище, що при прогріві двигуна майже не "цокає" зовсім - може напівсинтетика трохи загуста для роботи холодного двигуна на стартах і не дає нормально розкрутитися йому - тому виходить детонація? _________________ Був Сitroen Berlingo 1.9D 2003
Сьогодні трохи поїздив по місту без музики і прислухався до роботи двигуна! Вивід такий - коли двигун холодний, то "пальці стукають" сильніше, а коли прогрітий до робочої температури - то майже або взагалі не прослуховуються "стуки пальців". Зробив поки що такий висновок. що масло напевне я залив не те (залив напівсинтетику), треба напевне рідше - синтетику!!! Як думаєте?
Масло ,рекомендовано виробником це синтетика Total Quartz 9000 5W40-або Total Ineo ,але воно набагато дорожче,але періодичність заміни більша.....
А я лью ЭЛЬФ 5-30 (40).Был у меня ситро с 1.6 двиглом.Тоже цокот,ничего не помогает.Слухи от кордона,самый не удачный двигатель!Быстренько продал,купил 2.0!!!Просто клас!А пр твои проблемы почитай ещё вот сдесь.
http://citroen-club.net.ua/forum/viewtopic.php?f=32&t=12691
Можеш даже этому Юрке позвонить тел.0672242259 _________________ ФИАТ СКУДО 2007г. 2.0 88кв. 120л.с. 0677372662 СЕРГЕЙ.
Alex777
стукають не пальці, це так працюють форсунки, на холдний мотор підливають більше палива. З настанням холодів стукіт посилется. В мене таке саме на Транзиті _________________
Возраст: 57 Знак зодиака: Зарегистрирован: 21.09.2012 Сообщения: 108 Откуда: БЦерковь, Киевской
Добавлено: Ср Сен 26, 2012 21:42 Заголовок сообщения:
rodger писал(а):
Alex777
стукають не пальці, це так працюють форсунки, на холдний мотор підливають більше палива. З настанням холодів стукіт посилется. В мене таке саме на Транзиті
Конечно не пальцы , просто этот звук мы АССОЦИИРУЕМ со стуком пальцев чтобы легче объяснить. Alex777 ты всю тему на Ситро-форуме прочитал? Такие-же проблемы рассматривались на "корейском" форуме с СангЙонгами. Там все обходятся перепрошивкой компа под нашу солярку Хотя я не рискую. У меня все так-же как у тебя - и прием есть,и не жрет соляры ...но "цокотит" http://citroen-club.info/forum/viewtopic.php?f=32&t=12691&sid=7abedc2a70f7bebb7d83eb4db4640185&start=120 пост от 26 сентября.
Возраст: 48 Знак зодиака: Зарегистрирован: 02.01.2008 Сообщения: 404 Откуда: Закарпаття
Авто: Fiat Doblo Panorama 1.6Multijet Emotion bordo 2011р.в., Hyundai IX20 1.4 CRDI 2011 р.в, Fiat Scudo 1.9TDI 1996р.в.
Добавлено: Ср Сен 26, 2012 23:07 Заголовок сообщения:
Нова машина, мотор 1.6Мультіджет, солярка європейська, масло рідне з завода- на холодну короткий стукіт, але я вважаю то нормальним. Ви чули, як стучат Фольцвагени 1.9 та 2.0 TDI PD? Постійно та голосно!
Штудировал литературу и встретил вот такое высказывание(см. фото).Оказывается для этого двигла это нормально. Не постоянно , но на холодную оказуеТцА можно
З.Ы. разговор в журнале о С4 с дв. 1,6НДі
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете присоединять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы в этом форуме