Сайт Українського клуба фанів FIAT Український клуб фанів FIAT / CLUB UCRAINO TIFOSO DELLA FIAT

ФотогалереяФотогалерея   FAQFAQ   ПоискПоиск   ПользователиПользователи   ГруппыГруппы   РегистрацияРегистрация 
 ПрофильПрофиль   Войти и проверить личные сообщенияВойти и проверить личные сообщения   ВходВход 

Думки та враження про заводські шини Doblo Nuovo

Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Український клуб фанів FIAT / CLUB UCRAINO TIFOSO DELLA FIAT -> FIAT Doblo
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
scudo_diesel
Италоманьяк

Италоманьяк

Знак зодиака: Лев

Авто: Fiat Doblo Panorama 1.6Multijet Emotion bordo 2011р.в., Hyundai IX20 1.4 CRDI 2011 р.в, Fiat Scudo 1.9TDI 1996р.в.

СообщениеДобавлено: Пт Авг 28, 2015 11:26    Заголовок сообщения: Думки та враження про заводські шини Doblo Nuovo Ответить с цитатой

Вирішив дізнатися думку про заводські шини Добла, хто які має враження. На новій машині були GoodYear Cargo Marathon 195/60 R16C.
Так як то "C", так відносно тверді, добрі для хороших доріг. Відмітив якийсь атиповий тип зношування протектора. Вже відмічаю на другій парі колес на передній осі. Зноситься досить сильно краї гуми, починають відпадати куски гуми з протектора, як невеликі ерозії. Коли вже скоро стираються зовнішні канавки, внутрішні ще досить високі. Їзжу неагресивно, без пробуксовок. Але вже тоді відчуваєш, що на мокрому пробуксовують, тормозний шлях продовжується, аж до включення ABS. Почитав на закордонних форумах, те ж саме відмічають з гумою, що відпадають кусочки. На задній вісі навантаження мале,так та гума їздить нормально.
Розвал в порядку. Вирішую зміну на другого виробника. Раніше ніколи не бачив на попередній машині, був природній знос.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Диндир
Италофан

Италофан

Знак зодиака: Рыбы

Авто: Fiat Nuovo 1,4i, ГБО LPG +варіатор, FlashLube, 128000

СообщениеДобавлено: Пт Авг 28, 2015 20:36    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Заводські то мабуть некоректно буде сказати. У мене наприклад Піреллі в такому ж розмірі.

Дубові, особливо коли холодно. Тому що цешка, низький профіль і тиск треба відносно великий. До речі, це підтверджується отим "нетиповим зносом" передньої гуми. Вона у вас недокачана їздить як для важкого передка, тому і краї зношуються швидше, і її відриває кусками бо дуже при цьому згинається в нетипових місцях. Згадайте, що ви витрушуєте з будь-якої шини, якщо на приспущеній добре проїхати. Здуру можна й шо хоч зломати.

А те що це не дефект гуми, вказують задні, що так не зношуються. Так що виробник тут по ходу ні до чого.

Думаю, на добло не варто ставити цешку коли вона великі грузи не возить.

І краще перейти на 15 диски і 65 профіль шин при цьому. Буде мягше, безпечніше для самих дисків і легше для ходової. Яка в нуово для італійських доріг.

І на голову дешевше.

Про 15 диски на нуово в розділі диски-шини напишу завтра, якщо кому цікаво
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail
scudo_diesel
Италоманьяк

Италоманьяк

Авто: Fiat Doblo Panorama 1.6Multijet Emotion bordo 2011р.в., Hyundai IX20 1.4 CRDI 2011 р.в, Fiat Scudo 1.9TDI 1996р.в.

СообщениеДобавлено: Пт Авг 28, 2015 23:17    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Тиск в шині є 2,7-2,8 , я б не сказав, що мало, тим більше то є тиск, який рекомендований для машини.
Я живу закордоном, тому тут є таке поняття як технічний лист машини, де чітко написано, яка конкретно величтна гуми має бути на машині. Якщо ні, тоді технічний контроль неможливо пройти, і нема права виїзджати на дороги загального користування. По-друге, у мене титанки 16", так що залишається один варіант.
Диндир Я тому і написав "заводські", що можуть бути різні виробники, та розміри. Піреллі давали на попередніх поколіннях. В Україні я би поставив якусь альтернативу грузовій шині. Я мав Скудо, тепер вона у батька, так вона важча, як Добло, і сідало туди 7-8людей, плюс груз- нормально витримували звичайні шини.
Диндир
Италофан

Италофан

Знак зодиака: Рыбы

Авто: Fiat Nuovo 1,4i, ГБО LPG +варіатор, FlashLube, 128000

СообщениеДобавлено: Сб Авг 29, 2015 08:04    Заголовок сообщения: Re: Думки та враження про заводські шини Doblo Nuovo Ответить с цитатой

Не, піреллі і зараз ставлять. Я брав два роки тому нову з салону з шинами піреллі хроно. 65 тис. наїздив не знімаючи, і ще на 10-20 вистачить. Такого особливого зносу на передніх немає. Тиск 2,2-2,3, тільки коли дуже рідко груз то підкачую. Качати 2,7 ну його, як на підводі. Я думав що у вашій і того менше.

scudo_diesel писал(а):

Розвал в порядку.

Для зносу більше значення має сходження. Як великий кут, жре, малий або нема-рискає по дорозі. Розвал то переважно одну сторону шини підїдає.

А 195-65-16 то таки рідкі шини.

І по мануалу на всі пасажирські добло можна ставити і 16 і 15 диски. Тільки на довгий карго і всі бенз 1,4 виключно 16. Тільки що дивився в книжку.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail
scudo_diesel
Италоманьяк

Италоманьяк

СообщениеДобавлено: Вс Сен 06, 2015 11:25    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Диндир
Піреллі ставлять на 15" диски. Тиск в шинах- є наклейка на передній правій двері, де написано необхідний тиск в передніх та задніх шинах. Якщо тиск був би менше 2,5атм., так шина з боку виглядала б як розплющена. А на рахунок "розвал в порядку" я мав на увазі повністю повне регулювання геометрії передньої та задньої підвіски.
Прояв такого дефекту або особливості шин може проявитися лише на ведучій вісі, де навантаження є набагато більші. Тому на задній вісі шини можуть їздити досить довго без заміни. На досвіду Дукато, які їздили досить багато, задні їздили б і декілька комплектів замін передніх шин, інакше вони виходять з ладу тоді, коли пошкодяться десь на ямах, постаріє резина, але протектор буде ще досить високим.
Переважна більшість робить так: переставляють шини по зносу передніх на задню вісь, задні з хорошим протектором на передню (при умові, що шини були установлені одночасно).
Александр Васильевич
Италоманьячище

Италоманьячище

Знак зодиака: Козерог

СообщениеДобавлено: Вс Сен 06, 2015 11:42    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

В результаті, потім одне колесо з рисунком ні вашим, ні нашим. А коли міняти по кругу, то ресурс вже на 20% більший. Для зносу має значення все- і тиск, і сходження, і розвал. Колись давав класичну картинку слідів на протекторі при всяких відхиленнях.
scudo_diesel
Италоманьяк

Италоманьяк

СообщениеДобавлено: Пн Сен 14, 2015 18:30    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Так вигладають шини.

DSC_3251.jpg
 Описание:
 Размер:  257.24 KB
 Просмотрено:  372 раз(а)

DSC_3251.jpg

Perepic
Италоманьячище

Италоманьячище

Знак зодиака: Телец

СообщениеДобавлено: Пн Сен 14, 2015 19:25    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

На фото явно некондиционная резина. Либо очень-очень старая.
scudo_diesel
Италоманьяк

Италоманьяк

СообщениеДобавлено: Пн Сен 14, 2015 22:59    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Perepic
4 роки стара резина ще з завода. Перекладена один рік як задньої вісі.
Лелик
Италофан

Италофан

Знак зодиака: Дева

СообщениеДобавлено: Сб Сен 19, 2015 09:57    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

У меня заводская Continental. Пробег 29000, полностью устраивает.
scudo_diesel
Италоманьяк

Италоманьяк

СообщениеДобавлено: Вс Май 22, 2016 00:50    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Лелик
Як модель називається? Я поставив Nokian cLine, задоволений, краще держать дорогу, і на поворотах краще себе ведуть. Вони по європейській класифікації клас "А" на мокрій дорозі по тормозному шляху та по стійкості до аквапланування.
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Український клуб фанів FIAT / CLUB UCRAINO TIFOSO DELLA FIAT -> FIAT Doblo Часовой пояс: GMT + 3
Страница 1 из 1

Перейти: