Сайт Українського клуба фанів FIAT Український клуб фанів FIAT / CLUB UCRAINO TIFOSO DELLA FIAT

ФотогалереяФотогалерея   FAQFAQ   ПоискПоиск   ПользователиПользователи   ГруппыГруппы   РегистрацияРегистрация 
 ПрофильПрофиль   Войти и проверить личные сообщенияВойти и проверить личные сообщения   ВходВход 

Lancia Dedra 1.9 TD
На страницу Пред.  1, 2, 3 ... 12, 13, 14

Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Український клуб фанів FIAT / CLUB UCRAINO TIFOSO DELLA FIAT -> Ремонт та обслуговування Lancia
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
Zummer7
Италофан

Италофан

Знак зодиака: Рак

СообщениеДобавлено: Ср Июн 10, 2026 00:47    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Знов питання) На шківу топливного насоса дві мітки . Одна підфарбована жовтою фарбою інша червоною. Не зрозуміло по якій вистааляти? Хто стикався? Навіщо дві мітки?
Италоманьячище

Италоманьячище

Знак зодиака: Весы

Авто: Fiat Ritmo60L(138В3.048); Lancia Dedra(835A8.046); AR GT (932A1.000)

СообщениеДобавлено: Ср Июн 10, 2026 14:20    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Zummer7 писал(а):
Знов питання) На шківу топливного насоса дві мітки . Одна підфарбована жовтою фарбою інша червоною. Не зрозуміло по якій вистааляти? Хто стикався? Навіщо дві мітки?

У мене для тебе, друже, погана новина: дві мітки - це на шестерні РВ. На паливній точно одна.

Screenshot 2026-06-10 141548.png
 Описание:
 Размер:  36.19 KB
 Просмотрено:  12 раз(а)

Screenshot 2026-06-10 141548.png

Screenshot 2026-06-10 141555.png
 Описание:
 Размер:  54.78 KB
 Просмотрено:  16 раз(а)

Screenshot 2026-06-10 141555.png

т. О99-ОЧI-ЧЧ-Ч2
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Zummer7
Италофан

Италофан

СообщениеДобавлено: Сб Июн 13, 2026 23:54    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

У мене дуже "добра" новина)))) насправді на РВ одна мітка її видно на фото вище що викладав , а на шківу ТДНВ дві ! мітки одна прорізь з жовтою фарбою інша з червоною. Коли протер зворотній кожух ГРМ на проти трикутника - мітки ТДНВ віднайшов червону цятку фарби. "брихунець -ші" видав що так можут маркуватися шківи які одночасно йдуть для лукаса і боша....

sketch-1781383980649.jpg
 Описание:
 Размер:  125.63 KB
 Просмотрено:  11 раз(а)

sketch-1781383980649.jpg

Италоманьячище

Италоманьячище

СообщениеДобавлено: Вс Июн 14, 2026 08:01    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Zummer7 писал(а):
У мене дуже "добра" новина)))) насправді на РВ одна мітка її видно на фото вище що викладав , а на шківу ТДНВ дві ! мітки одна прорізь з жовтою фарбою інша з червоною. Коли протер зворотній кожух ГРМ на проти трикутника - мітки ТДНВ віднайшов червону цятку фарби. "брихунець -ші" видав що так можут маркуватися шківи які одночасно йдуть для лукаса і боша....

Ага, це на заводі червоною фарбою ставили цятки, а як же.
Є думка, шо колись якийсь довбойоб переплутав шківи місцями.
Не треба писати "це не може бути", бо якось ремонтував Крому 2.0, де шківи РВ були поміняні місцями, і вона отак ПРИЇХАЛА своїм ходом з Криму.

т. О99-ОЧI-ЧЧ-Ч2

Последний раз редактировалось: CreAtoR (Вс Июн 14, 2026 14:33), всего редактировалось 2 раз(а)
Zummer7
Италофан

Италофан

СообщениеДобавлено: Вс Июн 14, 2026 14:15    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Тобто з вашої логіки шківи з ГРМ і ТДНВ однакові?
Италоманьячище

Италоманьячище

СообщениеДобавлено: Вс Июн 14, 2026 14:34    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Zummer7 писал(а):
Тобто з вашої логіки шківи з ГРМ і ТДНВ однакові?

З моєї логіки - треба уважно все перевірити, бо машина не нова і там вже лазило під капотом шо завгодно.

Для кого чи для чого скинув скріни вище?

т. О99-ОЧI-ЧЧ-Ч2
Zummer7
Италофан

Италофан

СообщениеДобавлено: Вс Июн 14, 2026 15:14    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Відповідь не зрозумвла. Шківи однакові чи ні? Відповідь я знаю. Але все таки)))) Припущення що хтось лазив дійсно слушне , але в данному випадку не мае сенсу.... тому що це двигун ні викрутки ті ключа " ремонтників" не бачив.Той хто хоч раз в житті розбирав "двигун з заводу" знае про що я.
... Я зрозумів що пояснень на форумі на зараз нема.
Відпишусь по результату - факт без припущень....

Италоманьячище

Италоманьячище

Знак зодиака: Козерог

СообщениеДобавлено: Вс Июн 14, 2026 16:49    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Скажіть, а з якого переляку на двигуні, який з ваших слів не бачив рук ремонтників, раптом бачимо мітки фарбою??? Для чого, кого? На конвейєрі закінчились штатні кондуктори і т.п. для збирання двигуна? Ну ще мазки фарбою на головках болтів, гайках зустріти можна, а мітки на блоку та шківах...???
CreAtoR
Италоманьячище

Италоманьячище

СообщениеДобавлено: Вс Июн 14, 2026 17:25    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Zummer7 писал(а):
Шківи однакові чи ні?

Питає людина, яка "знає відповідь" і при цьому не знає як зібрати ГРМ на двигуні своєї машини, яка в нього давно і "ніхто там нічого ніколи не крутив"... Навіть ГРМ ніхто ніколи не міняв, і за 30 років ні разу ГБЦ не знімали, і ПНВТ як новий, ні разу не знімався.

Тобто: чулувік стоїть біля відкритого капоту, дивиться на двигун і питає через інтернет "чи однакові шківи?". Я нічо не наплутав?

Я дійсно намагався шось підказати, якось допомогти розібратися, навіть малювання схем скидав - але це виявилось не потрібним, все одно я поганець. Кому потрібні заводські схеми встановлення ГРМ, коли є намальоване фарбою? Smile

Добре, мене влаштовує, без образ.
Хочеться гратись у безвихідь замість знайти відповідь? Я не проти, даю "добро", займайтеся.

В решті решт на одній зі своїх машин якраз сьогодні встановив ПНВТ і зібрав ГРМ. Познаходив всі потрібні мітки, виставив як треба.
Чи когось про шось питав? Та наче нє, можу й сам Smile
Коли не можу - питаю, але слухаю, що мені говорять у відповідь.

На все добре.

т. О99-ОЧI-ЧЧ-Ч2
Zummer7
Италофан

Италофан

СообщениеДобавлено: Пн Июн 15, 2026 00:46    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Не кіпішуй) Дам пояснення по факту. Це тех форум - тільки факти. За схему дякую. Але мітки дві Wink
Италофан

Италофан

СообщениеДобавлено: Чт Июн 18, 2026 11:12    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Александр Васильевич писал(а):
Скажіть, а з якого переляку на двигуні, який з ваших слів не бачив рук ремонтників, раптом бачимо мітки фарбою??? Для чого, кого? На конвейєрі закінчились штатні кондуктори і т.п. для збирання двигуна? Ну ще мазки фарбою на головках болтів, гайках зустріти можна, а мітки на блоку та шківах...???

Що е мітки фарбою - це факт. Що е мітки фарбою на болтах з заводу ви погодилися , що е мітки на шківу і корпусі - це теж видно
..Чому на болтах мітки вас не дивують а на шківу- так?

Италоманьячище

Италоманьячище

СообщениеДобавлено: Чт Июн 18, 2026 11:43    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Мітки на головках болтів/гайок де завгодно, особливо зараз і поголовно- фінішна операція при складанні вузла і контрольна мітка для сервісменів. Наприклад- пробка картера двигуна/КПП, їм до лампочки, співпадуть чи ні, аби не текло.
Всі інші важливі мітки на шківах, а не їх болтах/гайках ставляться один раз і назавжди, скільки б раз ви не міняли той же ремінець. Чи ви хочете сказати, шо при заміні ременя ГРМ його можна встановити ігноруючи технологічні мітки в парах шків-кожух чи шків-блок двигуна? Ремінь то можна, а от мітки на шківах- навряд чи, або один раз...
Втім, робіть, як хочете, вам видніше.

Zummer7
Италофан

Италофан

СообщениеДобавлено: Ср Июн 24, 2026 23:48    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Текста було багато. Припущень теж не бракувало. Але чому на шківк було фрезовано дві мітки одна з жовтою фарбою інша з красною так ніхто чітко і не дав відповіді ( звісно окрім ШІ , але чи то вірно чи ні не відомо)
По факту виставляти по жовтій мітці з фрезою - так двигун запрацював....

Италоманьячище

Италоманьячище

СообщениеДобавлено: Чт Июн 25, 2026 15:57    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Так в тому ж і сидить корінь питання- для чого, маючи механічні мітки- проштамповки, робити дублі фарбою саме на конвейєрі ??? і Не одну, а таки дві?
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Український клуб фанів FIAT / CLUB UCRAINO TIFOSO DELLA FIAT -> Ремонт та обслуговування Lancia Часовой пояс: GMT + 3
На страницу Пред.  1, 2, 3 ... 12, 13, 14
Страница 14 из 14

Перейти: